Εκτύπωση PDF

Επιστολή NoSmoke.gr προς τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου

Σχετικά με τη βράβευσή του από τον ΠΟΥ

4/5/2011


Προς:
Πρωθυπουργό: κ. Παπανδρέου Γεώργιο

Κοιν.:
Υπουργό ΥYΚΑ: κ. Λοβέρδο Ανδρέα
Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας ΥΥΚΑ: κ. Δημόπουλο Αντώνη
_________________________________________________________________


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Μ.Κ.Ο. NoSmoke.gr σας συγχαίρει για τη βράβευσή σας από τον ΠΟΥ λόγω της υιοθέτησης αυστηρής νομοθεσίας σχετικά με το κάπνισμα. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για τη διεθνή αναγνώριση της προσπάθειάς σας, επιστέγασμα της οποίας είναι η ψήφιση του νόμου 3868/2010, που θεσπίζει την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Πλην όμως θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως ο νόμος στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν εφαρμόζεται. Κι αυτό βέβαια μπορείτε αν θέλετε να το αλλάξετε, με εντατική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού και με την επιβολή των προβλεπομένων από την νομοθεσία ποινικών και διοικητικών κυρώσεων. Και μην ξεχνάτε ότι το NoSmoke.gr με τα χιλιάδες μέλη του είναι στο πλευρό σας σε όλα τα σωστά και δίκαια μέτρα που θα λάβετε. Αξιοποιήστε μας!

Συγχαρητήρια και πάλι για τη διεθνή σας διάκριση και ελπίζουμε ειλικρινά να σταθεί αφορμή για να αντιμετωπίσετε το σοβαρότατο πρόβλημα του καπνίσματος στη χώρα μας με αποτελεσματικότερους τρόπους απ’ ότι μέχρι σήμερα, ασκώντας όλη σας την επιρροή προς αυτή την κατεύθυνση και προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε και να σας εκφράσουμε και εκ του σύνεγγυς τα συγχαρητήριά μας αλλά και τις ανησυχίες μας για την μη εφαρμογή του νόμου. Εάν μάλιστα μία τέτοια συνάντησή μας συνέπιπτε με την φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου, τότε θα στέλνατε ένα σαφές μήνυμα σχετικά με την δυνατότητα της κοινωνίας των πολιτών να συμβάλει στην εφαρμογή της αντικαπνιστικής πολιτικής και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Με εκτίμηση,

NoSmoke.gr

 

______________

Ευχαριστούμε θερμά τους Δημήτριο Διαμαντόπουλο, Μανώλη Δαμίγο, Δημήτρη Γεωργούλη & Σπύρο Ζαφείρη για τη σύνταξη της παρούσας επιστολής