Εκτύπωση PDF

Επιστολή εκπροσώπου Nosmoke.gr στην Πτολεμαΐδα σχετικά με κάπνισμα στο τοπικό Δημαρχείο

31/1/2011

 

Προς: Πρόεδρο Δημ Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας

Κοιν:
1) Κα Δήμαρχο
2) Δημοτική Αστυνομία
3) Γραφείο τύπου

ΘΕΜΑ: ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κυρία Πρόεδρε,

Έχοντας την ιδιότητα του Συμβούλου Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας αλλά και του μέλους της μη κυβερνητικής οργάνωσης με την διακριτική ονομασία NOSMOKE.GR αναλαμβάνω την πρωτοβουλία μέσω της επιστολής μου αυτής να σας επισημάνω το σημαντικό πρόβλημα του καπνίσματος στο χώρο του δημαρχείου  και της μη τήρησης του νόμου κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανάδειξη προεδρείων των διαφόρων επιτροπών παρουσιάστηκε μια τριτοκοσμική κατάσταση ακριβώς έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων με πρώην δημάρχους, αντιδημάρχους  και δημοτικούς συμβούλους να καπνίζουν χωρίς να σέβονται τους  συνανθρώπους τους που δεν καπνίζουν αλλά και παράλληλα να μην τηρούν τον νόμο που σε άλλες περιπτώσεις τηρούν ευλαβικά. Πρώτοι εμείς σαν Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στην εφαρμογή του νόμου στους πολίτες και γενικότερα στην κοινωνία.

Σας παρακαλώ και είμαι σίγουρος πως θα το κάνετε, να εφαρμόσετε αυτό που ο νόμος 3868/2010 προστάζει ρητά και αυστηρά σε όλους άσχετα από την θεσμική θέση που ο οποιοσδήποτε κατέχει έχοντας την δημοτική αστυνομία συνεργάτη στην προσπάθεια σας αυτή.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω πως σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί πιστά ο νόμος τότε υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να υπάρξουν αντιδράσεις από τους πολίτες μέλη της οργάνωσης μας αλλά και από απλούς πολίτες του Δήμου μας  για την μη τήρηση της ισονομίας προς όλους και της επιλεκτικής εφαρμογής του νόμου.

Ως οργάνωση θα είμαστε δίπλα σας στην προσπάθεια αυτή και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα στον καθαρό αέρα των πολιτών και την εξάλειψη του καπνίσματος από δημόσιους χώρους.

Με τιμή
Μπισούκης Χ. Ιωάννης
Σύμβουλος Δημ. Κοιν. Πτολεμαΐδας
Εκπρόσωπος Nosmoke.gr στην Πτολεμαΐδα