Εκτύπωση PDF

Κινητοποίηση πολιτών για την έκδοση Υπουργικής απόφασης

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!

24/8/2010

 

Φίλοι & φίλες, συναγωνιστές & συναγωνίστριες,

Έχουμε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ:
Ο νέος νόμος ορίζει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους από 1η Σεπτέμβρη 2010, αλλά για να εφαρμοστεί πρέπει να έχει βγει μια υπουργική απόφαση, η οποία ακόμη δεν έχει βγει!!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ κι εσείς ως ενεργός πολίτης με την Υπουργό Υγείας (με e-mail ΚΑΙ τηλέφωνο) και ζητήστε της να εκδώσει οπωσδήποτε την υπουργική απόφαση το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου. Ταυτόχρονα μπορούμε να πιέσουμε και στο γραφείο Πρωθυπουργού.

Παρακάτω ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας με Υπουργό Υγείας και Πρωθυπουργό, καθώς και τα κείμενα που μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην τηλεφωνική σας επικοινωνία, αλλά και στο email που θα στείλετε.

Προωθήστε το σε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε με email κλπ, ώστε να το στείλουν κι αυτοί.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

ΝΑΙ στην υγεία και τη ζωή!
NOSMOKE.GR M.K.O.
http://www.nosmoke.gr

______________________________________


Στοιχεία επικοινωνίας:

1. Γραφείο Υπουργού Υγείας: τηλ. στο Υπουργείο: 210 5235815, 5235819, 5239101
Πολιτικό της γραφείο: 2103640518, 2103640218, Fax : 2103640289
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

2. Γραφείο Πρωθυπουργού: email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

3. Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας / Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής: τηλ: 210 5237384

4. Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών: τηλ: 210 5239328

______________________________________

Κείμενο τηλεφωνικής κλήσης προς την Υπουργό:

«Καλημέρα σας, λέγομαι [...] και είμαι ενεργός πολίτης.
Θα σας παρακαλούσα να διαβιβάσετε στην Υπουργό να φροντίσει να εκδοθεί πριν το τέλος Αυγούστου η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπεται για την εφαρμογή των μέτρων κατά του καπνίσματος, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί ο νόμος και να προστατευθεί η δημόσια υγεία.
Ευχαριστώ».

______________________________________

Κείμενο e-mail προς την Υπουργό

Θέμα: ΕΚΔΩΣΤΕ ΤΗΝ Κ.Υ.Α. ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 31/8/10

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με χαρά είδαμε την ψήφιση του νόμου 3868, που αναμφισβήτητα αποτελεί βήμα προόδου για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας.

Ωστόσο, Κυρία Υπουργέ, ο νόμος 3730/2008 όπως γνωρίζετε προβλέπει την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα καθορίζει τις αρμόδιες Αρχές, τα όργανα, τις διαδικασίες ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, τη διαδικασία είσπραξης των προστίμων που αποτελούν δημόσιο έσοδο, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τον έλεγχο του καπνίσματος στη χώρα μας.

Στο όνομα της δημόσιας υγείας σας ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε να εκδοθεί οπωσδήποτε η προαναφερθείσα κοινή υπουργική απόφαση το αργότερο μέχρι τέλος Αυγούστου 2010, ώστε να ξεκινήσει ομαλά η εφαρμογή του νόμου από την πρώτη κιόλας μέρα. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ολοφάνερο πως βάζουμε νέα εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου και δημιουργούμε για μια ακόμη φορά το κατάλληλο έδαφος για την αποτυχία των μέτρων και τη γιγάντωση της κάθε λογής αντίστασης.

Προσβλέπουμε στην ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης αλλά και της δικής σας προσωπικά για την επίλυση ενός υψίστης σημασίας προβλήματος δημόσιας υγείας.

Με εκτίμηση,
…………

 


 

Σχετικές αναφορές στα ΜΜΕ:

Δημοσίευμα στην εφημερίδα Καθημερινή / 25-8-10

Συνέντευξη στο ραδιοσταθμό "Athens International Radio" / 26-8-10