Εκτύπωση PDF

Εκδήλωση του παραρτήματος NoSmoke.gr στην Καρδίτσα

2/6/2011

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Παυσίλυπο την Πέμπτη 2 Ιουνίου η εκδήλωση «Όχι στο Τσιγάρο, Ναι στη Ζωή!» που διοργάνωσε το Παράρτημα Καρδίτσας Nosmoke.gr, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Νίκος Καραγιάννης και πολλοί ακόμα Καρδιτσιώτες, καπνιστές και μη καπνιστές – άνθρωποι με ευαισθησία στο θέμα του καπνίσματος, το οποίο, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωστίκας, πνευμονολόγος, αποτελεί μια «παγκόσμια επιδημία» που μάλιστα πλήττει σε ανησυχητικό βαθμό τη χώρα μας. Ο κ. Κωστίκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξαιρετικά βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, όχι μόνο στον ενεργητικό καπνιστή αλλά και στον παθητικό. Εντύπωση προκάλεσαν στο κοινό της εκδήλωσης στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο παθητικός καπνιστής κινδυνεύει εξίσου με τον ενεργητικό καπνιστή να πέσει θύμα κάποιας από τις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η προβολή του συναρπαστικού ντοκιμαντέρ «Ένα Τσιγάρο Δρόμος» σε σκηνοθεσία Πέτρου Κουμπλή και Έμυς Δημητρακοπούλου, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο κ. Αναστάσιος Σπυρίδης, σύμβουλος ορθομοριακής διατροφής, ο οποίος ανέπτυξε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των φυσικών μεθόδων διακοπής του καπνίσματος χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε ο κ. Λευτέρης Αβραμίδης, μέλος του παραρτήματος Καρδίτσας, υπήρξε δυνατότητα εγγραφής νέων μελών στο παράρτημα, ενώ την παρουσίαση των σκοπών και των δράσεων της ΜΚΟ Νosmoke.gr έκανε η κ. Μαρία Μιντσίδου, επίσης μέλος του παραρτήματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις προς τους ομιλητές και συζήτηση.

Το παράρτημα συνεχίζει τις δράσεις του δυναμικά και καλεί τους μη καπνιστές αλλά και τους συνειδητοποιημένους καπνιστές να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για ενημέρωση σχετικά με τις συνέπειες του καπνίσματος και για την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους κλειστούς δημόσιους χώρους.