Εκτύπωση PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ NOSMOKE.GR ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

24 Φεβρουαρίου 2010

Σήμερα 24/2/2010, στην Κέρκυρα, συγκεντρωθήκαμε μερικοί φίλοι, μη καπνιστές, και, μετά από διαλογική συζήτηση, καταλήξαμε πως υπάρχει η κοινή διαπίστωση ότι:

α) η αντικαπνιστική νομοθεσία στην Ελλάδα είναι ελλιπής.
β) η ήδη υπάρχουσα αντικαπνιστική νομοθεσία δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά.
γ) οι παραβάτες μένουν ατιμώρητοι.

Κατόπιν αυτών και επειδή:

α) θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία, τόσο τη δική μας, όσο και των παιδιών μας, αλλά και του υπολοίπου κόσμου.
β) θέλουμε να μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας και να πάμε σε άλλους χώρους, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας από το παθητικό κάπνισμα.
γ) θέλουμε να ζούμε στη χώρα μας αισθανόμενοι ότι οι νόμοι της τηρούνται όχι κατά το δοκούν.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

α) Δεν είμαστε κατά των καπνιστών, αλλά κατά του καπνίσματος.
β) Υποστηρίζουμε απόλυτα τους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nosmoke.gr, όπως αυτοί καταγράφονται στο από 14/5/2007 καταστατικό του και όπως αυτό τροποποιήθηκε στις 4/6/2007.
γ) Υποστηρίζουμε απόλυτα τις θέσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nosmoke.gr για την καταπολέμηση της μάστιγας του καπνίσματος.
δ) Μετά τη συνάντησή μας αυτή και ύστερα από επικοινωνία με τον υπεύθυνο του Nosmoke.gr, αποτελούμε πλέον παράρτημα Κέρκυρας του Nosmoke.gr και θα προβαίνουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια που θεωρούμε ικανή να προωθήσει τους σκοπούς μας.
ε) Γνωστοποιούμε σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Κέρκυρας τις αποφάσεις αυτές και καλούμε όλους τους μη καπνιστές, αλλά και τους καπνιστές εάν θέλουν, να συστρατευθούν μαζί μας με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και το συντονισμό ενεργειών, ώστε, με κάθε νόμιμη ενέργεια, να επιτύχουμε το σκοπό μας, δηλαδή την πρόληψη και τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας προς όφελος όλων μας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Το Κεντρικό Συμβούλιο
του Παραρτήματος Κέρκυρας του Nosmoke.gr

Για επικοινωνία:
Ε. Σημαντήρης
Ηλεκτρ.δ/νση: strasim [at] otenet [dot] gr