Εκτύπωση PDF

8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ

26-28/9/2008

Η Ελληνική Αντικαρκινική Δράση, συνεχίζοντας τον αγώνα της κατά του καπνίσματος, ο οποίος θεωρείται ο βασικότερος καρκινογόνος παράγοντας, οργάνωσε και φέτος το 8o Διεθνές Αντικαπνιστικό Φεστιβάλ Νέων. Εκλήθησαν νέοι 15 - 25 ετών να εκφράσουν τις αντικαπνιστικές τους θέσεις με κείμενο, ποίηση, ζωγραφική, φωτογραφία, εικονογραφημένες ιστορίες, κινούμενα σχέδια, μουσική, χορό, θέατρο. Παράλληλα με το κυρίως Φεστιβάλ, έγινε και διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά 10 - 14 ετών που ζουν στην Ελλάδα.

Από κάθε θεματολογία, επιλέχθηκαν 3 νικητές, οι οποίοι, με έξοδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Δράσης, ήρθαν στην Αθήνα για 3 μέρες, όπου επέδειξαν το έργο τους και πήραν ειδικά διπλώματα και μετάλλια κατά την τελετή λήξης.

Το φετινό Φεστιβάλ, έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Τα έργα εκτέθηκαν από τις 26 - 28 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή λήξης έγινε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 7:30μ.μ. και πλαισιώθηκε από την ομιλία "Κάπνισμα και επιπτώσεις στην υγεία" του Πνευμονολόγου κυρίου Μ. Πατενταλάκη και το αντικαπνιστικό τραγούδι "Σε κάνει σκλάβο" από τον Αλέξανδρο Φωτεινό και την Ειρήνη Ζέρβα.

Δείτε φωτογραφίες και video απ' το LIVE της εκδήλωσης

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμο Αθηναίων για την ουσιαστική συμπαράσταση στην οργάνωση της εκδήλωσης αυτής, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο διεθνώς, ότι ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος στον αντικαπνιστικό αγώνα, αξιοποιώντας μια καθαρά ελληνική πρωτοβουλία. Επίσης, ευχαριστούμε τους ιδιώτες χορηγούς, οι οποίοι με την οικονομική τους βοήθεια μας έδωσαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε αυτό το Φεστιβάλ.

Συμμετείχαν συνολικά 296 νέοι από 15 κράτη.

Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο καθώς και στην τελετή λήξης ήταν ελεύθερη.