Εκτύπωση PDF

Υπαίθρια δράση NoSmoke.gr στον πεζόδρομο της Ερμού

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος 31/5/2011

Συνδιοργάνωση: Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας


• Την Τρίτη 31/5/11 και ώρες 9:00-12:00 το πρωί στον πεζόδρομο της Ερμού συγκεντρώθηκαν 50 μαθητές 6ης δημοτικού από 2 σχολεία και αρκετοί εθελοντές του NoSmoke.gr, φορώντας λευκά μπλουζάκια & καπελάκια με έμβλημα κατά του καπνίσματος.

• Στην αρχή οι εθελοντές συζήτησαν με τα παιδιά για το πρόβλημα του καπνίσματος και τους μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και διάφορα δώρα.

• Κατόπιν τα παιδιά έγραψαν και ζωγράφησαν σε χαρτόνια μεγάλων διαστάσεων τα δικά τους αντικαπνιστικά συνθήματα και μηνύματα. Oι κατασκευές αναρτήθηκαν σε κεντρικό σημείο και παρέμειναν εκεί όλη την ημέρα για να τις βλέπει ο κόσμος.

• Στη συνέχεια τα παιδιά προσέγγιζαν τους περαστικούς, τους έδιναν ενημερωτικά φυλλάδια για το κάπνισμα και ειδικά στους καπνιστές τους έκαναν μια πρωτότυπη πρόταση: Να δώσουν το πακέτο των τσιγάρων τους, ώστε να μην καπνίσουν άλλο σήμερα και να δεχθούν ως αντάλλαγμα ένα CD, που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να κόψει το κάπνισμα! Τα πακέτα των τσιγάρων που συγκεντρώθηκαν, τοποθετούνταν σε ένα διαφανή κάδο, για να καταμετρηθούν στο τέλος τα «λάφυρα» των παιδιών και να βγουν και οι σχετικές φωτογραφίες.

• Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Οι πρωταθλητές μας ποδηλάτες ήρθαν με τη αθλητική τους περιβολή και το ποδήλατό τους,  συζήτησαν με τα παιδιά για το θέμα του καπνίσματος και τους μετέφεραν τη δικές τους απόψεις για την υγεία, την ευεξία και τις καλές συνήθειες.

• Παραυρέθηκαν: Ο κ. Αθανάσιος Τερζής, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο κ. Γιώργος Αμυράς, Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», ο κ. Αλέξανδρος Φωτεινός, Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. NoSmoke.gr και άλλοι επίσημοι, που έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την υγεία και τη ζωή.

• Στο περίπτερο του NoSmoke.gr υπήρχε ειδικό βιβλίο όπου ο κόσμος υπέγραφε υπέρ της εφαρμογής του νόμου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

• Και τέλος όσοι ενδιαφέρονταν να προσφέρουν εθελοντικό έργο στον αγώνα κατά του καπνίσματος συμπλήρωναν σχετικό έντυπο, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό των εθελοντών του NoSmoke.gr.

• Η εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από τη ΝΕΤ, καθώς και από έντυπα ΜΜΕ.

_____________________________

- Ευχαριστούμε θερμά τα Εκπαιδευτήρια Μαρίας Πανταζοπούλου και Εκπαιδευτήρια Φωφώ Πάλλη για την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών τους.
- Ευχαριστούμε πολύ τον Πασχάλη Φίλιο για την αφιλοκερδή φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση
- Και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα παρακάτω μέλη του NoSmoke.gr που συμμετείχαν στη δράση: Αναστασία Σαλμά, Ελένη Καμπαδάκη-Δαφούλη, Γιάννης Δαφούλης, Γιώργος Ηγουμενάκης, Δημήτρης Γεωργούλης, Μανώλης Δαμίγος.