Εκτύπωση PDF

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Ακούγεται ξανά και ξανά η κινδυνολογία ότι «θα πέσει ο τζίρος των καταστημάτων ψυχαγωγίας». Πρόκειται φυσικά για εικασίες ανυπόστατες. Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ακριβώς το αντίθετο.

Θέτουμε το εξής ερώτημα: Τώρα που η Πολιτεία θα εφαρμόσει επιτέλους την καθολική απαγόρευση που ψήφισε σύσσωμη Βουλή των Ελλήνων στις 3/8/2010, που θα πάει ο κόσμος; Μήπως θα κλειστεί στα σπίτια του; Αποκλείεται! Απλά, θα γίνει αυτό που έχει γίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες: Μετά από ένα σύντομο διάστημα προσαρμογής, όλοι θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τους αγαπημένους τους χώρους ψυχαγωγίας και όταν θέλουν να καπνίσουν, θα περπατούν μερικά μέτρα, θα βγαίνουν έξω απ’ το μαγαζί, θα καπνίζουν και θα ξαναμπαίνουν μέσα.

Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι το 60% των ενήλικων Ελλήνων ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ!!! Τεράστια αγοραστική δύναμη και νέοι δυνητικοί πελάτες για τους χώρους ψυχαγωγίας με την καθαρή ατμόσφαιρα.

Κι ας λάβουμε υπ' όψη μας ότι στους χώρους ψυχαγωγίας ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ασκώντας με τις σημερινές συνθήκες (χώροι γεμάτοι καπνό) ένα επάγγελμα τόσο ανθυγιεινό, όσο και του ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΥ πριν από 200 χρόνια!!!

Οι επιχειρηματίες, αντί να φοβούνται τα αποτελέσματα ενός νόμου που είναι από τους καλύτερους που έχει ψηφίσει η Βουλή τα τελευταία χρόνια και που το 80% των Ελλήνων τον υποστηρίζει, θα έπρατταν σοφότερα να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά και τη μαχητικότητα τους στο να κερδίσουν με την αξία τους καινούρια πελατεία, που τόσα χρόνια χάνουν εξαιτίας του καπνού. Παράλληλα θα ήταν επίσης σοφό τα συλλογικά τους όργανα να προτρέψουν όλα τα μέλη τους να εφαρμόσουν πιστά το νόμο, γιατί τότε και μόνο τότε θα εκλείψει το φαινόμενο του ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, που μόνοι τους έχουν πυροδοτήσει με τη μέχρι σήμερα στάση τους.

Η ΥΓΕΙΑ και η ΖΩΗ δε μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με κανενός είδους κέρδος. Αλλά αν τελικά πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε για κέρδη και ζημιές, ας αναλογιστούμε πρώτα τα 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ το χρόνο που ζημιώνεται το Ελληνικό κράτος (τα ασφαλιστικά ταμεία) εξαιτίας του καπνίσματος και τα οποία χρήματα τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ, οι φορολογούμενοι!!!


ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ

Ευαισθητοποιημένοι πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα, που νιώθετε αγανακτισμένοι από τη συνεχιζόμενη κοροϊδία, ελάτε να συσπειρωθούμε και να απαιτήσουμε την ΕΦΑΡΜΟΓΗ του νόμου για το κάπνισμα ΤΩΡΑ!!!