Εκτύπωση PDF

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΚΟ ΣΕΦΕΡΛΗ

Σχετικά με το κάπνισμα

Παραγωγή: Nosmoke.gr


Ο γνωστός ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής εδώ και λίγες μέρες εμφανίζεται καθημερινά σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και στέλνει ένα ακαταλαβίστικο μήνυμα: «Αααα! Καλό έ; Το νου σου! Σκουλήκι! Άσε, το ‘χω!». Αφού μας προβληματίσει και μας μπερδέψει για τα καλά, στη συνέχεια καταλήγει: «Ξέρω πολύ καλά ότι αυτές οι φράσεις έχουν μπει στο καθημερινό σας λεξιλόγιο. Θα σας πω μια φράση ακόμα, η οποία θέλω να μπει για τα καλά στη ζωή σας: NO SMOKING!»

Πρόκειται για τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, που γύρισε η μη κυβερνητική οργάνωση Nosmoke.gr, με σκοπό να στείλει μ’ έναν ανάλαφρο τρόπο στους τηλεθεατές και ακροατές, μικρούς και μεγάλους, το μήνυμα ότι από δω και πέρα καλούμαστε όλοι μας ν’ αλλάξουμε λίγο συνήθειες και να μην καπνίζουμε στους χώρους όπου απαγορεύεται, αλλά ούτε και να το επιτρέπουμε σε άλλους να το κάνουν.

Ο Πρόεδρος του Nosmoke.gr κύριος Αλέξανδρος Φωτεινός δήλωσε: «Το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους είναι σωστό και θα πρέπει όλοι οι πολίτες, ο καθένας απ’ τον τόπο του κι απ’ το πόστο του, να το στηρίξουμε. Δεν πρόκειται για μέτρο αστυνομικό. Είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας και οι έρευνες έχουν δείξει ότι το υποστηρίζει το 80% των Ελλήνων, καπνιστών και μη. Εξάλλου είναι γνωστό ότι το 80% των καπνιστών θέλουν να το κόψουν και η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους είναι η ευκαιρία της ζωής τους για να το προσπαθήσουν. Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, χαρισματικός και πολυτάλαντος, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος άνθρωπος με έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Οι stars δημιουργούν πρότυπα συμπεριφοράς με τα λόγια και τις πράξεις τους, που επηρεάζουν τον κόσμο και κυρίως τη νεολαία. Μακάρι κι άλλοι καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα γενικότερα να μιμηθούν το Μάρκο και να στείλουν τα υγιή προτρεπτικά τους μηνύματα προς την Ελληνική κοινωνία. Θα σωθούν χιλιάδες ζωές, και επιπλέον θα αναβαθμιστεί το περιβάλλον που ζούμε όλοι μας εδώ και τώρα».

Το ραδιοτηλεοπτικό σποτ κλείνει δυναμικά με απόσπασμα από το γνωστό τραγούδι αφύπνισης με τίτλο «Σε κάνει σκλάβο», παραγωγής Nosmoke.gr.


Κατεβάστε το τηλεοπτικό & το ραδιοφωνικό σποτ από εδώ