Εκτύπωση PDF

Πιέζουμε Υπουργό & Πρωθυπουργό για την προσθήκη της αστυνομίας και για την άμεση εφαρμογή του νόμου

3/2/2011

 

Φίλοι & φίλες, συναγωνιστές & συναγωνίστριες,

Όπως διαπιστώνουμε καθημερινά όλοι μας υπάρχει τεράστιο κενό στον ελεγκτικό μηχανισμό.

Πιέζουμε με email και τηλεφωνήματα Υπουργό Υγείας & Πρωθυπουργό ζητώντας τη διεύρυνση του πεδίου των ελεγκτικών οργάνων: Να προσθέσουν και την αστυνομία (την είχαν και την έβγαλαν στο παρά πέντε). Επίσης να προσθέσουν και όργανα που έχουν συνάφεια με τους χώρους εργασίας και τις επιχειρήσεις και διενεργούν σε τακτά διαστήματα ελέγχους (Εφορία, Πολεοδομία, Επιθεώρηση Εργασίας κλπ), έτσι ώστε κι αυτές, επ' ευκαιρία ενός ελέγχου, να μπορούν να βεβαιώνουν μία παραβίαση του νόμου περί απαγόρευσης καπνίσματος. Σε πολλές χώρες (όπως π.χ. στην Ιταλία) έχει, πολύ σωστά, δοθεί αρμοδιότητα ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείας ασφάλειας (security) που φυλάγουν νόμιμα ένα χώρο (π.χ. τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τους πολυχώρους κλπ.).

Παρακάτω ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας με Υπουργό και Πρωθυπουργό, καθώς και τα κείμενα που μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην τηλεφωνική σας επικοινωνία, αλλά και στο email που θα στείλετε.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

ΝΑΙ στην υγεία! NAI στη ζωή!
NOSMOKE.GR M.K.O.

______________________________________


Στοιχεία επικοινωνίας:


1. Γραφείο Υπουργού Υγείας: τηλ. στο Υπουργείο: 210 5235815, 5235819, 5239101
Πολιτικό του γραφείο : 2103315901-2, 2103314540, Fax : 2103314541
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

2. Γραφείο Πρωθυπουργού: email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

3. Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας / Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής: τηλ: 210 5237384

4. Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών: τηλ: 210 5239328

______________________________________

Προτεινόμενο κείμενο τηλεφωνικής κλήσης προς τον Υπουργό / Πρωθυπουργό:


«Καλημέρα σας, λέγομαι [...] και είμαι ενεργός πολίτης.
Θα σας παρακαλούσα να διαβιβάσετε στον Υπουργό / Πρωθυπουργό να φροντίσει να προστεθεί οπωσδήποτε και η Αστυνομία στα ελεγκτικά όργανα για το νόμο της απαγόρευσης του καπνίσματος και να φροντίσει για την άμεση εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας. Η δημόσια υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο. Προστατέψτε επιτέλους τη δημόσια υγεία.
Ευχαριστώ».

______________________________________

Προτεινόμενο κείμενο e-mail προς τον Υπουργό / Πρωθυπουργό

Προς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κοινοποίηση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θέμα: ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ / Πρωθυπουργέ,

Τα ημίμετρα δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Δυστυχώς η πλημμελέστατη στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας καθιστά γράμμα κενό την εντολή του κ. Πρωθυπουργού για εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Ήρθε η ώρα να κάνετε την κίνηση που φοβήθηκαν να κάνουν οι προκάτοχοί σας τον Αύγουστο. Να προσθέσετε την αστυνομία στα ελεγκτικά όργανα προκειμένου να είναι εφικτός ο αποτελεσματικός έλεγχος  και να πάψει να γελοιοποιείται το κράτος! Ο όποιος "φόρτος εργασίας" που επικαλείται η αστυνομία θα είναι προσωρινός. Λίγοι μήνες ίσως. Πολύ σύντομα ο κόσμος θα προσαρμοστεί και θα εκλείψει η έντονη ανάγκη αστυνόμευσης.

Κύριε Υπουργέ / Πρωθυπουργέ,

Σας καλώ να μεριμνήσετε άμεσα για τη διεύρυνση του πεδίου των ελεγκτικών οργάνων. Εκτός από την αστυνομία (που περιλαμβανόταν στο αρχικό νομοσχέδιο και αφαιρέθηκε στο παρά πέντε) μπορείτε να προσθέσετε και όργανα που έχουν συνάφεια με τους χώρους εργασίας και τις επιχειρήσεις και διενεργούν σε τακτά διαστήματα ελέγχους (Εφορία, Πολεοδομία, Επιθεώρηση Εργασίας κλπ) έτσι ώστε κι αυτές, επ' ευκαιρία ενός ελέγχου, να μπορούν να βεβαιώνουν μία παραβίαση του νόμου περί απαγόρευσης καπνίσματος.

Σας καλώ επίσης να εξετάσετε τη δυνατότητα να δοθεί σχετική αρμοδιότητα και σε ιδιωτικές εταιρείες ελέγχου / φύλαξης / ασφάλειας (security) όπως π.χ. στην Ιταλία όπου έχει δοθεί αρμοδιότητα ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες  που φυλάγουν νόμιμα ένα χώρο (π.χ. τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τους πολυχώρους κλπ.).

Διατηρήσετε σθεναρή στάση και επιμείνετε στην άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για το κάπνισμα, καθότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους είναι η μοναδική λύση που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στις άλλες χώρες και είναι ηλίου φαεινότερο πως η λύση αυτή θα ωφελήσει ολόκληρη την κοινωνία, περιλαμβανομένων κι εκείνων που τώρα διαμαρτύρονται και αντιστέκονται με κάθε τρόπο.

Με τιμή,
..........................
(ονοματεπώνυμο / πόλη)

 


 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:


Το Nosmoke.gr έχει άμεση ανάγκη από εθελοντική βοήθεια στα εξής:
1) Γραμματεία στην Αθήνα (ημιαπασχόληση μια σταθερή μέρα και ώρα τη βδομάδα ή αν μπορείτε και δυο)
2) Webmasters - γνώστες joomla - web experts
3) Δικηγόρους - κυρίως του ποινικού
4) Καταγραφή εκπομπών TV & ραδιοφώνου (εκπομπές κυρίως που συμμετέχει το Nosmoke.gr)
5) Στοιχειώδη επεξεργασία video (συνήθως απλά κόβουμε ένα τμήμα του video και το ανεβάζουμε στο youtube)
6) Οικονομική υποστήριξη (τα λόγια περιττεύουν. Μέχρι τώρα μόνο πληρώνουμε…)

Επίσης επισκεφθείτε το παρόν link και δείτε με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε αν θέλετε να βοηθήσετε στον αγώνα μας:

Σας ευχαριστούμε θερμά! Όλοι μαζί έχουμε δύναμη! Ας την αξιοποιήσουμε!