Εκτύπωση PDF

Συνεχίζουμε να πιέζουμε Υπουργό & Πρωθυπουργό για την εφαρμογή του νόμου

21/1/2011

 

Φίλοι & φίλες, συναγωνιστές & συναγωνίστριες,

Μπορεί να έγιναν τις τελευταίες μέρες κάποιες θετικές εξαγγελίες δια στόματος Πρωθυπουργού, αλλά καλά θα κάναμε να μην επαναπαυόμαστε.

Συνεχίζουμε να πιέζουμε Υπουργό Υγείας & Πρωθυπουργό να εφαρμόσουν την υπάρχουσα για το κάπνισμα νομοθεσία, προστατεύοντας την υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Παρακάτω ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας με Υπουργό και Πρωθυπουργό, καθώς και τα κείμενα που μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην τηλεφωνική σας επικοινωνία, αλλά και στο email που θα στείλετε.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

ΝΑΙ στην υγεία! NAI στη ζωή!
NOSMOKE.GR M.K.O.

______________________________________


Στοιχεία επικοινωνίας:


1. Γραφείο Υπουργού Υγείας: τηλ. στο Υπουργείο: 210 5235815, 5235819, 5239101
Πολιτικό του γραφείο : 2103315901-2, 2103314540, Fax : 2103314541
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

2. Γραφείο Πρωθυπουργού: email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

3. Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας / Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής: τηλ: 210 5237384

4. Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών: τηλ: 210 5239328

______________________________________

Κείμενο τηλεφωνικής κλήσης προς τον Υπουργό / Πρωθυπουργό:


«Καλημέρα σας, λέγομαι [...] και είμαι ενεργός πολίτης.
Θα σας παρακαλούσα να διαβιβάσετε στον Υπουργό / Πρωθυπουργό να φροντίσει να εφαρμόσει άμεσα την υπάρχουσα νομοθεσία για το κάπνισμα. Η δημόσια υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο. Προστατέψτε επιτέλους τη δημόσια υγεία.
Ευχαριστώ».

______________________________________

Κείμενο e-mail προς τον Υπουργό / Πρωθυπουργό

Προς: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Κοινοποίηση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Θέμα: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!!!

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ / Πρωθυπουργέ,

Ακούγεται ξανά και ξανά η κινδυνολογία ότι «θα πέσει ο τζίρος των καταστημάτων ψυχαγωγίας». Πρόκειται φυσικά για εικασίες ανυπόστατες. Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ακριβώς το αντίθετο: http://www.nosmoke.gr/smokingandconsequences/articlesaboutsmoking/233-oikonomikes-epiptoseis.html

Ας μη ξεχνάμε ότι το 60% των ενήλικων Ελλήνων δεν καπνίζει!!! Τεράστια αγοραστική δύναμη και νέοι δυνητικοί πελάτες για τους χώρους ψυχαγωγίας με την καθαρή ατμόσφαιρα.

Κι ας λάβουμε υπ' όψη μας ότι στους χώρους ψυχαγωγίας εργάζονται άνθρωποι, ασκώντας με τις σημερινές συνθήκες των γεμάτων καπνό χώρων ένα επάγγελμα τόσο ανθυγιεινό, όσο και οι ανθρακωρύχοι πριν από 200 χρόνια!!!

Η υγεία και η ζωή δε μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με κανενός είδους κέρδος. Αλλά αν τελικά πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε για κέρδη και ζημιές, ας αναλογιστούμε πρώτα τα 2 δις ευρώ το χρόνο που ζημιώνεται το Ελληνικό κράτος εξαιτίας του καπνίσματος και τα οποία χρήματα τα πληρώνουμε εμείς, οι φορολογούμενοι!!!

Κύριε Υπουργέ / Πρωθυπουργέ,

Σας καλώ να διατηρήσετε σθεναρή στάση και να επιμείνετε στην άμεση εφαρμογή της ισχύουσας για το κάπνισμα νομοθεσίας, καθότι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους είναι η μοναδική λύση που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στις άλλες χώρες και είναι ηλίου φαεινότερο πως η λύση αυτή θα ωφελήσει ολόκληρη την κοινωνία, περιλαμβανομένων κι εκείνων που τώρα διαμαρτύρονται.

Με τιμή,
..........................
(ονοματεπώνυμο / πόλη)

 


 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:


Το Nosmoke.gr έχει άμεση ανάγκη από εθελοντική βοήθεια στα εξής:
1) Γραμματεία στην Αθήνα (ημιαπασχόληση μια σταθερή μέρα και ώρα τη βδομάδα ή αν μπορείτε και δυο)
2) Webmasters - γνώστες joomla - web experts
3) Δικηγόρους - κυρίως του ποινικού
4) Καταγραφή εκπομπών TV & ραδιοφώνου (εκπομπές κυρίως που συμμετέχει το Nosmoke.gr)
5) Στοιχειώδη επεξεργασία video (συνήθως απλά κόβουμε ένα τμήμα του video και το ανεβάζουμε στο youtube)
6) Οικονομική υποστήριξη (τα λόγια περιττεύουν. Μέχρι τώρα μόνο πληρώνουμε…)

Επίσης επισκεφθείτε το παρόν link και δείτε με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε αν θέλετε να βοηθήσετε στον αγώνα μας:

Σας ευχαριστούμε θερμά! Όλοι μαζί έχουμε δύναμη! Ας την αξιοποιήσουμε!