Εκτύπωση PDF

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ NOSMOKE.GR ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ

Για το αν τους έχουν αποσταλεί τα προβλεπόμενα από το νόμο «μπλοκάκια» για τα πρόστιμα

Δεκέμβριος 2010


Λόγω παραπόνων μελών του Nosmoke.gr ότι σε διάφορες πόλεις οι τοπικές αρχές στην ερώτηση των πολιτών γιατί δεν εφαρμόζουν το νόμο της απαγόρευσης του καπνίσματος, προφασίζονται πως «δε τους έχουν στείλει μπλοκάκια για πρόστιμα από το Υπουργείο Υγείας» (!!!), η Μ.Κ.Ο. Nosmoke.gr πραγματοποίησε την παρακάτω δράση:

Εθελοντές της οργάνωσης τηλεφώνησαν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλων των Περιφερειών της χώρας και τους έθεσαν το ερώτημα αν έχουν λάβει τα προβλεπόμενα από το νόμο μπλοκάκια για την καταγραφή των παραβάσεων και την επιβολή προστίμων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Νομαρχίες απάντησαν πως ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ.
Αρνήθηκαν να απαντήσουν (!!!) οι παρακάτω Νομοί: Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς και Ιωαννίνων. (Γιατί άραγε να αρνηθούν; Τι έχουν να κρύψουν; Ποιον θέλουν να καλύψουν;)

Γενική διαπίστωση πως οι ελλείψεις στην εφαρμογή του νόμου είναι γεγονός. Οι περισσότεροι Δήμοι και οι περισσότερες Νομαρχίες φανερώνουν σημάδια απείθειας και μη άσκησης καθηκόντων, χρησιμοποιώντας πρωτοφανή για την εποχή, επιχειρήματα. Η συνέχεια αναμένεται ταραχώδης για τη διεκδίκηση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Το Nosmoke.gr θα είναι μονίμως στις επάλξεις, ελπίζουμε το ίδιο και για εσάς!


Ευχαριστούμε θερμά την Κλεονίκη Κηπουρού και το Γιώργο Κουνάνη για την πραγματοποίηση των τηλεφωνημάτων.