Εκτύπωση PDF

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! ΑΣ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ!

Έκκληση Nosmoke.gr προς κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη

9/12/2010

 

Φίλοι & φίλες, συναγωνιστές & συναγωνίστριες,

Έχουμε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ:

Ο νέος νόμος ορίζει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους από 1η Σεπτέμβρη 2010, αλλά η κυβέρνηση, αντί να εφαρμόσει το νόμο που τον υποστηρίζει το 82% του πληθυσμού και που αδιαμφισβήτητα είναι υπέρ της δημόσιας υγείας, υποκύπτει σε κάθε λογής πιέσεις και προσωπικά συμφέροντα κι ετοιμάζεται να προσθέσει κι άλλα παραθυράκια και να πάει τη χώρα 10 χρόνια πίσω!!!

Κάτι τέτοιο δε πρέπει σε καμία περίπτωση να το δεχθούμε. Ας ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας κι ας αντισταθούμε στον παραλογισμό!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ κι εσείς ως ενεργός πολίτης με τον Υπουργό Υγείας (με e-mail ΚΑΙ τηλέφωνο) και ζητήστε του να εφαρμόσει το νόμο ΤΩΡΑ, χωρίς να διανοείται καν να προσθέσει εξαιρέσεις και παραθυράκια ή να τον κάνει πιο ελαστικό. Ταυτόχρονα ας πιέσουμε και στο γραφείο Πρωθυπουργού.

Παρακάτω ακολουθούν τα στοιχεία επικοινωνίας με Υπουργό Υγείας και Πρωθυπουργό, καθώς και τα κείμενα που μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην τηλεφωνική σας επικοινωνία, αλλά και στο email που θα στείλετε.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

ΝΑΙ στην υγεία και τη ζωή!
NOSMOKE.GR M.K.O.
http://www.nosmoke.gr______________________________________


Στοιχεία επικοινωνίας:

1. Γραφείο Υπουργού Υγείας: τηλ. στο Υπουργείο: 2105235815, 5235819, 5239101
Πολιτικό του γραφείο : 2103314540, 2103315901-2, Fax : 2103314541
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

2. Γραφείο Πρωθυπουργού: email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

3. Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας / Διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής: τηλ: 2105237384

4. Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών: τηλ: 2105239328

______________________________________

Προτεινόμενο κείμενο τηλεφωνικής κλήσης προς τον Υπουργό:

«Καλημέρα σας, λέγομαι [...] και είμαι ενεργός πολίτης.
Θα σας παρακαλούσα να διαβιβάσετε στον Υπουργό να φροντίσει να εφαρμοστεί η απαγόρευση του καπνίσματος, χωρίς καμία προσθήκη εξαιρέσεων, για να προστατευθεί η δημόσια υγεία.
Ευχαριστώ».

______________________________________

Προτεινόμενο κείμενο e-mail προς τον Υπουργό:

Θέμα: ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επίσημες έρευνες στη χώρα μας έχουν δείξει ότι:

- Το 82% των πολιτών υποστηρίζουν την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.
- Το 80% των καπνιστών θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Σας καλούμε να ενεργήσετε με υπευθυνότητα και να εφαρμόσετε άμεσα την υπάρχουσα περί καπνίσματος νομοθεσία, που είναι αδιαμφισβήτητα προς όφελος της δημόσιας υγείας και που, όπως προαναφέραμε, έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Αυτονόητο είναι ότι η οποιαδήποτε ενδεχόμενη προσθήκη εξαιρέσεων ή ελαστικοποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας θα πάει τη χώρα μας 10 χρόνια πίσω και είμαστε βέβαιοι πως δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο.

Κύριε Υπουργέ, στο όνομα της δημόσιας υγείας εφαρμόστε το νόμο τώρα!

Με εκτίμηση,
…………

______________________________________

Προτεινόμενο κείμενο e-mail προς τον Πρωθυπουργό:

Το ίδιο με πριν αντικαθιστώντας τη λέξη «Υπουργός» με «Πρωθυπουργός»