Εκτύπωση PDF

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΒΕΧΡΩΜ

26 Φεβρουαρίου 2008

Το NOSMOKE.GR πραγματοποίησε αντικαπνιστική παρουσίαση την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008 στους εργαζομένους της εταιρείας ΒΙΒΕΧΡΩΜ, στα πλαίσια της απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους της εταιρείας από 1η Μαρτίου 2008.

Στην παρουσίαση μίλησαν ο Πρόεδρος του Nosmoke.gr κ. Αλέξανδρος Φωτεινός και η κ. Ελισάβετ Πετσετάκη, βιολόγος - υγιεινολόγος, επιμελήτρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Την παρουσίαση προλόγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Βιβεχρώμ κ. Πέτρος Κατσαμπούρης.

Ο κ. Φωτεινός αναφέρθηκε στα προσωπικά του βιώματα ως πρώην καπνιστής και στη συνέχεια ανέπτυξε τους βασικότερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ενώ γνωρίζουν τις επιπτώσεις, δεν κόβουν το κάπνισμα. Κατέληξε τονίζοντας ότι το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους της εταιρείας (πλην των ειδικά διαμορφωμένων καπνιστηρίων) είναι δίκαιο και θα πρέπει όλοι να το σεβαστούν.

Η κ. Πετσετάκη ανέπτυξε τις επιπτώσεις του καπνίσματος (ενεργητικού και παθητικού) στην υγεία των ανθρώπων και παρουσίασε τα κυριότερα επιστημονικά ευρήματα.

Προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και διαφάνειες και στο τέλος εργαζόμενοι της εταιρείας οι οποίοι έχουν κόψει το κάπνισμα ανέβηκαν στο βήμα και διηγήθηκαν τη δική τους εμπειρία ως προς το θέμα.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε τραγουδώντας όλοι μαζί το τραγούδι του κ. Φωτεινού με τίτλο «Σε κάνει σκλάβο».

Στους 250 παρευρισκομένους της εκδήλωσης μοιράστηκαν:
Μπλουζάκια με το λογότυπο της Βιβεχρώμ και το σύνθημα «αναπνέουμε ελεύθερα»
Προσπέκτους με πληροφορίες ως προς το κάπνισμα και τις επιπτώσεις του
Κατάλογος με τα κέντρα διακοπής καπνίσματος και
CD με το τραγούδι «Σε κάνει σκλάβο»

Μακάρι και άλλες εταιρείες να μιμηθούν το παράδειγμα της ΒΙΒΕΧΡΩΜ και να προστατέψουν επιτέλους την υγεία των εργαζομένων τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό κι ένα θετικό πρότυπο για τις επόμενες γενιές.