Εκτύπωση PDF

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του NOSMOKE.GR

στους μαθητές του λυκείου Σκριπερού Κέρκυρας

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

 

Στις 6/5/2010, ο συντονιστής του τοπικού παραρτήματος του NOSMOKE.GR κ. Ευστράτιος Σημαντήρης επισκέφθηκε τα παιδιά του Λυκείου Σκριπερού Κέρκυρας για μία αντικαπνιστική ενημέρωση. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ευγενική πρόσκληση της καθηγήτριας κυρίας Κωνσταντίνας Κατσαρού η οποία χάρις στο αμέριστο ενδιαφέρον της για τα παιδιά, διοργάνωσε την όλη εκδήλωση σε συνεργασία με τον καθηγητή κ. Μιλτιάδη Δελάκη και με την έγκριση της Διευθύντριας του Σχολείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την διευκρίνηση προς τους μαθητές ότι ο οργανισμός Nosmoke.gr δεν είναι εναντίον των καπνιστών, αλλά εναντίον του καπνίσματος. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μία μικρού μήκους ταινία για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Κατόπιν έγινε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες για τους λόγους που κάποιος έφηβος ξεκινάει το κάπνισμα και για τα αποτελέσματα του καπνίσματος τόσο στους καπνιστές, όσο και στους παθητικούς καπνιστές, ενώ παρουσιάστηκαν και σχετικές διαφάνειες. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν πολύ ικανοποιητική. Στο τέλος της παρουσίασης ακούστηκε το τραγούδι «Σε κάνει σκλάβο» και μοιράστηκαν μικρά δώρα. Τα παιδιά έφυγαν με την επεξήγηση ότι σκοπός της όλης εκδήλωσης δεν ήταν να τους πει αν πρέπει ή δεν πρέπει να καπνίζουν, αλλά να τους παρουσιάσει στοιχεία, ώστε αυτά μόνα τους να μπορούν να αποφασίσουν το τι θα κάνουν στη ζωή τους.

Το παράρτημα Κέρκυρας NOSMOKE.GR θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί ιδιαίτερα την κυρία Κατσαρού αλλά και όσους καθηγητές συμμετείχαν στην ανωτέρω εκδήλωση, για το ειλικρινές ενδιαφέρον που έχουν για τα παιδιά τους, διευρύνοντας τον χώρο του Σχολείου, από χώρο παροχής μόνο στείρων γνώσεων, σε χώρο παροχής παιδείας.