Εκτύπωση PDF

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του NOSMOKE.GR

στους μαθητές του Γυμνασίου Σκριπερού Κέρκυρας

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2010 η αντικαπνιστική ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου Σκριπερού Κέρκυρας. Ύστερα από την ευγενή πρόσκληση του Διευθυντού του Σχολείου κ. Σπυρίδωνος Μπουνιά, ο συντονιστής του παραρτήματος Κέρκυρας του NOSMOKE.GR κ. Ευστράτιος Σημαντήρης επισκέφθηκε τα παιδιά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου τους και αρχικά τους διευκρίνισε ότι ο οργανισμός Nosmoke.gr δεν είναι εναντίον των καπνιστών, αλλά εναντίον του καπνίσματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το άκουσμα του τραγουδιού «Σε κάνει σκλάβο» και στη συνέχεια παρουσιάστηκε μία μικρού μήκους ταινία για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία. Κατόπιν έγινε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες για τους λόγους που κάποιος έφηβος ξεκινάει το κάπνισμα και για τα αποτελέσματα του καπνίσματος τόσο στους καπνιστές όσο και στους παθητικούς καπνιστές, ενώ παρουσιάστηκαν και σχετικές διαφάνειες. Υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός των παιδιών και πολύ ενεργή συμμετοχή τους στον γόνιμο διάλογο που πραγματοποιήθηκε. Κλείνοντας την παρουσίαση, ακούστηκε πάλι το τραγούδι «Σε κάνει σκλάβο» και μοιράστηκαν μικρά δώρα. Τα παιδιά έφυγαν με την επεξήγηση ότι σκοπός της όλης εκδήλωσης δεν ήταν να τους πει αν πρέπει ή δεν πρέπει να καπνίζουν, αλλά να τους παρουσιάσει στοιχεία, ώστε αυτά μόνα τους να μπορούν να αποφασίσουν το τι θα κάνουν στη ζωή τους.

Το παράρτημα Κέρκυρας NOSMOKE.GR θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τον Διευθυντή, αλλά και τους καθηγητές που συμμετείχαν στην ανωτέρω εκδήλωση, για το ελικρινές ενδιαφέρον που έχουν για τα παιδιά τους, διευρύνοντας τον χώρο του Σχολείου, από χώρο παροχής μόνο στείρων γνώσεων, σε χώρο παροχής παιδείας.