Τα Νέα μας

Εκτύπωση PDF

Βήμα προόδου

Μάρτιος 2020

Η εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα όλα δείχνουν πως λειτουργεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι ως τώρα. Σημαντικό βήμα προόδου για την χώρα μας! Επιτέλους περνάμε σιγά-σιγά στην νοοτροπία μας το αυτονόητο, αυτό που οι πολιτισμένοι λαοί υιοθετούν και εφαρμόζουν εδώ και χρόνια: Το να σεβόμαστε τους γύρω μας, να μην τους ενοχλούμε και σίγουρα να μην τους βλάπτουμε. Αλλά και να «διδάσκουμε» παράλληλα με την συμπεριφορά και το παράδειγμά μας την νέα γενιά, ότι αυτός είναι ο σωστός και φυσιολογικός τρόπος να φερόμαστε ως πολίτες μιας κοινωνίας.

Ας φροντίσουμε πλέον όλοι μας για την εφαρμογή του νόμου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση διαπιστώσουμε παράβαση μιλάμε, δεν σιωπούμε. Και διεκδικούμε με κάθε τρόπο το αυτονόητο: Τον σεβασμό της υγείας μας και της υγείας των συνανθρώπων μας.

απαγορεύεται το κάπνισμα

Επόμενο νομοθετικό βήμα θα πρέπει βέβαια να είναι η απαγόρευση κάθε μορφής διαφήμισης τσιγάρων, όπως π.χ. του «δειγματισμού», που είναι η βασική μέθοδος της καπνοβιομηχανίας για να δημιουργήσει την επόμενη γενιά καπνιστών, εξαρτημένων από την νικοτίνη. Όλες αυτές οι καλλίγραμμες κοπελίτσες που κυκλοφορούν σήμερα με τις ευλογίες του νόμου σε καφετέριες, μπαράκια και γενικά στα στέκια της νεολαίας και μοιράζουν τσιγάρα, προσηλυτίζουν νεαρά αγόρια και κορίτσια σε μια συνήθεια εθιστική και επιβλαβή, που μόνο πόνο θα φέρει στην ζωή τους και στην ζωή των δικών τους ανθρώπων. Επόμενο βήμα λοιπόν για την πολιτεία η παύση κάθε είδους διαφήμισης τσιγάρων: Δειγματισμός στα στέκια της νεολαίας, προθήκες στα περίπτερα, κάπνισμα σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, πόζες καλλιτεχνών και δημοσίων προσώπων γενικά σε φωτογραφίες με τσιγάρο κλπ. Στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες έχει ήδη γίνει. Αναμφίβολα μπορεί και πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην πολιτεία για την σε μεγάλο βαθμό εφαρμογή του νόμου της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και καλή συνέχεια στον αγώνα για την μείωση του αριθμού των καπνιστών στη χώρα μας.

Εκτύπωση PDF

«Δεν πάω σε χώρους με καπνό. Τελεία».
Μποϋκοτάζ στους θαλάμους αερίων!

Το 60% των Ελλήνων ΔΕΝ καπνίζει. Ας πάρουμε όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά τη μεγάλη απόφαση να ΜΗΝ ξαναπατήσουμε σε χώρους με καπνό. Και να δείτε για πότε εφαρμόζονται οι νόμοι!

«Δεν πάω σε χώρους με καπνό. Τελεία».

Εκτύπωση PDF

Η λύση του αινίγματος!

Γιατί δεν εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.


Το αίνιγμα του παράλογου καπνίσματος στους δημόσιους χώρους στην Ελλάδα πλέον αποκρυπτογραφήθηκε:

«Άσ' τους το κάπνισμα να νιώθουν μάγκες και Ελληναράδες και παρ' τους όλα τα υπόλοιπα: Μισθούς, συντάξεις, δώρα, αξιοπρέπεια...»

Εκτύπωση PDF

Τεράστια η ευθύνη των κυβερνήσεων

ΝΔ & ΠΑΣΟΚ με τους σάπιους μηχανισμούς τους εκτός όλων των άλλων δεινών που προκάλεσαν, γκρέμισαν και μια μοναδική ευκαιρία που είχε ο τόπος να απαλλαγεί από τη μάστιγα του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, την ώρα μάλιστα που ο κόσμος ήταν έτοιμος να δεχθεί την αλλαγή. Αποτέλεσμα οι «υγιείς» άνθρωποι σήμερα να μην έχουν που να πάνε να διασκεδάσουν (ή και να εργαστούν ακόμα), αλλά και η νέα γενιά να βομβαρδίζεται καθημερινά με το σιωπηρό μήνυμα: «Κάπνιζε παιδί μου. Φυσιολογικό είναι».

Το επόμενο βήμα είναι δικό σας...

 


Στο μεταξύ::

- Για τις εξόδους μας επιλέγουμε μόνο από εδώ: Άκαπνοι χώροι ψυχαγωγίας
- Χάρτης άκαπνων χώρων σε εφαρμογή για κινητά Android
- Πάρτυ / έξοδοι χωρίς καπνό - Αθήνα

Εκτύπωση PDF

Η λύση για την απαγόρευση του καπνίσματος:

Στο βαθιά διεφθαρμένο κράτος που ζούμε και με δεδομένο ότι δεν έχει διαφανεί ως τώρα η παραμικρή ειλικρινής πρόθεση να λύσουν το πρόβλημα, θα πρέπει να αναλάβουμε τα ινία εμείς οι πολίτες και να αξιοποιήσουμε την τεράστια δύναμη που κατέχουμε:

1. Μποϋκοτάρουμε τα μαγαζιά (κάθε είδους) που επιτρέπουν το κάπνισμα

2. Υποστηρίζουμε τα μαγαζιά που απαγορεύουν το κάπνισμα

3. Όποτε βλέπουμε κρούσματα παράνομου καπνίσματος μιλάμε, δε σιωπούμε και

4. Πιέζουμε συνεχώς και με κάθε τρόπο τις αρχές για να κάνουν τη δουλειά τους.

 


Σχετικά links:

- Για τις εξόδους μας επιλέγουμε μόνο από εδώ: Άκαπνοι χώροι ψυχαγωγίας
- Χάρτης άκαπνων χώρων σε εφαρμογή για κινητά Android
- Πάρτυ / έξοδοι χωρίς καπνό - Αθήνα

Εκτύπωση PDF

Πως καπνίζουν οι Ελληνίδες

 

Παρατηρήστε τον τρόπο που καπνίζει η Ρίτα Χέιγουορθ στην ταινία "Gilda". Μήπως σας θυμίζει τον τρόπο που καπνίζουν οι Ελληνίδες σήμερα; Περίεργη σύμπτωση!!!...

Η καπνοβιομηχανία εδώ και εκατό χρόνια έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, χρησιμοποιώντας υπόγειους τρόπους προώθησης του καπνίσματος, που στοχεύουν απ' ευθείας στο υποσυνείδητο των ανθρώπων... Και τι στόχο έχουν αυτά τα μηνύματα; Μα φυσικά να συνδέσουν οι άνθρωποι στο μυαλό τους το κάπνισμα, μια συνήθεια αποδεδειγμένα καταστροφική και θανατηφόρα, με πράγματα ευχάριστα, όπως τη γοητεία, το σεξ, την απόλαυση, τη χαλάρωση κλπ κλπ κλπ. Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κόσμου τόσο λίγοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να ξεγελάσουν τόσο πολλούς!!!

Ας αναλάβουμε σε ατομικό επίπεδο πρωτοβουλία για να αντιστρέψουμε αυτό τον παραλογισμό!!!

Και οπωσδήποτε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να εφαρμοστεί επιτέλους η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, που εφαρμόζεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και που οι σάπιες κυβερνήσεις της χώρας μας, με υπόγειους μηχανισμούς φρόντισαν να υποσκάψουν και να εμποδίσουν.

 

Εκτύπωση PDF

ΜΠΡΑΒΟ!! ΜΠΡΑΒΟ!!!...

1/7/2011


Συγχαίρουμε την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα επείγοντα μέτρα που περιέλαβε στο ψηφισθέν μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής, όπως την φορολόγηση του μαύρου χρήματος, το δραστικό περιορισμό της κρατικής σπατάλης, την επιστροφή των κλεμμένων από επίορκους κρατικούς λειτουργούς καθώς και για την ανακούφιση όλων των ειλικρινών φορολογούμενων που πλήρωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια τα ‘σπασμένα’ αυτού του κράτους.

Κυρίως όμως, θα πρέπει να τη συγχαρούμε διότι είχε το θάρρος και την τόλμη να  περιλάβει και πρωτοφανούς εμπνεύσεως διάταξη που αίρει την απαγόρευση του καπνίσματος σε καζίνο και κέντρα διασκέδασης άνω των 300τμ. έναντι αντιτίμου. Κατ΄ αρχήν, αντιλήφθηκε (έστω και την τελευταία στιγμή) το λάθος της να βάλει τη δημόσια υγεία πάνω από τη ψυχολογία των καπνιστών και το στενό οικονομικό συμφέρον κάποιων καταστηματαρχών. Ευτυχώς που κατάφερε εν κρυπτώ και χωρίς καμία δημοσιότητα να αποφευχθούν τυχόν διαμαρτυρίες όσων γραφικών ασχολούνται ακόμη με θέματα δημόσιας υγείας και έτσι θα καταστεί δυνατή και η κάλυψη μεγάλου μέρους του δημοσιονομικού ελλείμματος από το υπέρογκο ετήσιο τέλος που θα πληρώνουν τα εν λόγω καταστήματα.

Απορία μας: Γιατί περιορίζουν το χώρο καπνιζόντων μέχρι το ήμισυ του συνολικού χώρου μη επιτρέποντας έτσι την είσπραξη μεγαλύτερων τελών ώστε να καλυπτόταν εξ ολοκλήρου το έλλειμμα από αυτή την πηγή;

Ευχόμαστε να ακολουθήσουν σύντομα και άλλα επείγοντα μέτρα αντίστοιχης στόχευσης και στα οποία να περιληφθεί και η ολοκληρωτική άρση της απαγόρευσης του καπνίσματος, ακόμη και στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έναντι σχετικού τέλους, ώστε να εξασφαλιστούν πλεονασματικοί προϋπολογισμοί επιτέλους!

- NoSmoke.gr M.K.O. -Σχετικά άρθρα:
Επιστολή NoSmoke.gr προς τον Πρωθυπουργό
Μαζικά email και τηλεφωνήματα προς Πρωθυπουργό και Υπουργό
Το επίμαχο άρθρο 45 του εν λόγω νόμου
Οικονομικά προβλήματα και κάπνισμα

Εκτύπωση PDF

Μαζικά email & τηλεφωνήματα προς Υπουργό & Πρωθυπουργό

Αίτημα: Η μη νομιμοποίηση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους
30/6/2011

Περισσότερα...

Εκτύπωση PDF

ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

Ιδού ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας που βραβεύτηκε από τον Π.Ο.Υ. για την «αντικαπνιστική» του πολιτική!!!

Ακόμα κάθεστε; Ξεσηκωθείτε!!!

Περισσότερα...

Εκτύπωση PDF

Η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Κανείς δε το αμφισβητεί. Αυτό όμως δε σημαίνει πως...

  • Θα σταματήσουμε να σφουγγαρίζουμε τα σπίτια μας
  • Θα σταματήσουμε να πλένουμε τα χέρια μας πριν από το φαγητό και
  • Θα σταματήσουμε να μαζεύουμε τα σκουπίδια από τους δρόμους

Αυτή η κοροϊδία με το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους πρέπει να τελειώνει το συντομότερο.

Αν συμφωνείτε επικοινωνήστε τώρα!