Εκτύπωση PDF

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στα cafe που δεν εφαρμόζουν τον νόμο περί καπνίσματος


Επειδή δεν έχει νόημα ο καθένας να ψάχνει να βρίσκει δικαιολογίες για το αν πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα ή όχι στους κλειστούς χώρους εστιάσεων και αναψυχής μια και ο νόμος είναι ξεκάθαρος... αλλά και η βλάβη που προκαλείται από το κάπνισμα στους καπνιστές, στους παθητικούς καπνιστές και πολύ περισσότερο στα παιδιά, είναι δεδομένη, προτείνω το εξής:

Σε όποια καταστήματα δεν εφαρμόζουν τον νόμο και επιτρέπουν το κάπνισμα, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πληρώσουμε τον λογαριασμό και τους καλούμε να φωνάξουν την αστυνομία αν θέλουν.
Είναι βέβαιον ότι δεν θα το πράξουν διότι εάν έρθει η αστυνομία, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι δεν εφαρμόζουν τον νόμο περί καπνίσματος και πληρώνουμε τον λογαριασμό και φεύγουμε. Αυτοί όμως θα πληρώσουν το πρόστιμο για την μη εφαρμογή του νόμου. Απλά τα πράγματα.

Άντε να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση με αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο που καταστρέφει και εμάς αλλά και τις ζωές των παιδιών μας που σε λίγα χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό θα το χτυπάει η κατάρα της ανίατης αυτής ασθένειας εξαιτίας της αδιαφορίας των Βολευτών του Ελληνικού Κράτους που τα παίρνουν χοντρά από τις καπνοβιομηχανίες τόσα χρόνια για να σκοτώνουν το μέλλον της Ελλάδος.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ δεν θα σας περάσει. Ξεκίνησε η μαζική Ελληνική αντίσταση κατά όλων εσάς που καταστρέφετε την χώρα μας με κάθε μέσο που μπορείτε.
Η ζωή των ανθρώπων είναι πάνω από το χρήμα και την οποιαδήποτε ανεργία φίλε μου που μας λες να πεθάνουμε εμείς για να μην μείνεις άνεργος εσύ. Σε συμπονώ. Δες ψυχίατρο. Είσαι ψυχικά άρρωστος.

Προς τον Υπουργό Οικονομικών και οποιονδήποτε Υπουργό Οικονομικών.
Το πακέτο τα τσιγάρα πρέπει να πάει στα 50 ευρώ, για να μην πω να απαγορευτεί η πώλησή του, ώστε να δώσω το δικαίωμα σε όποιον πραγματικά θέλει να καπνίσει και να αυτοκτονήσει να το κάνει.
Αλλά ο 13χρονος, ή ο 15χρονος, ή ο 18χρονος, που ακόμη το μυαλό του δεν έχει πήξει, τουλάχιστον δεν θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει τον θάνατο με 2 ευρώ.

"Παν μέτρον άριστον" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Άρα με 50 ευρώ το πακέτο, θα καπνίζει όποιος θέλει μόνο από ένα τσιγαράκι την ημέρα, θα πρέπει να καταναλώνει από μία μερίδα κοντοσούβλι την εβδομάδα, να πίνει από ένα ποτηράκι κρασάκι την ημέρα και πάει λέγοντας, χωρίς να πρέπει να γίνει φουγάρο, ή Πάγκαλος, ή μεθύστακας.
Ξυπνήστε και σοβαρευτείτε.
"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" σε όποιο κατάστημα δεν εφαρμόζει τον νόμο.

Αναγνώστης

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com / 20-1-11

_________
ΥΓ. Ιδέα μέλους Nosmoke.gr: Σκοπός μας γενικά δεν είναι να μην πληρώσουμε. Σκοπός μας είναι να πιστοποιείται η παράβαση ΑΜΕΣΑ και όχι ενδεχομένως μετά από μέρες ως επακόλουθο της τηλεφωνικής μας καταγγελίας. Οπότε δεν πληρώνουμε το κατάστημα που παρανομεί και βλάπτει την υγεία μας, αλλά εάν υπάρχει η δυνατότητα καταβάλλουμε το αντίτιμο του λογαριασμού στον οικείο δήμο ως προκαταβολή του πρόστιμου του παράνομου καταστήματος. Ελάτε να πιέσουμε όλοι για την εφαρμογή του νόμου.