Εκτύπωση PDF

Αυστηροί έλεγχοι για το κάπνισμα

Δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα Ρόδου "Η Ροδιακή"

Pεπορταζ: Ελευθερία Πελλού

15 Ιανουαρίου 2011


Στο στόχαστρο των αρμοδίων υπηρεσιών με εντολή εισαγγελέα, «κλειδώνονται» τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία θα διενεργούνται αυστηρότατοι έλεγχοι αναφορικά με τη τήρηση του νέου νόμου κατά του καπνίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος απέστειλε εγκύκλιο για το θέμα, στον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, στο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας του Δήμου αλλά και στο Κεντρικό Λιμενάρχη Ρόδου με την οποία και ζητά τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το σκοπό αυτό αναμένεται να συσταθεί κλιμάκιο και από τις τρεις υπηρεσίες, το οποίο και θα διενεργεί τους ελέγχους.

Μάλιστα όπως αναφέρεται και στην εισαγγελική εγκύκλιο, την εποπτεία της όλης «επιχείρησης» θα έχει προσωπικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Μπούτσικος στο οποίο και στο τέλος κάθε μήνα θα υποβάλλεται από τους «ελεγκτές» έγγραφη αναφορά για τους ελέγχους που θα έχουν κάνει.

Αναλυτικά η εισαγγελική εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:
«Περιήλθαν εις γνώσιν της υπηρεσίας μας πληροφορίες ότι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κυρίως της πόλεως Ρόδου αλλά και των άλλων πόλεων του νησιού, θαμώνες αυτών καπνίζουν κατά παράβαση των διατάξεων των νόμων 3868/2010, 3730/2008.

Επειδή η ανωτέρω κατάσταση πέραν του προδήλου παρανόμου αυτής αποτελεί ύβρη και ασέβεια προς το κοινωνικό σύνολο σας γνωρίζουμε ότι πρέπει να εντείνετε τους ελέγχους στα καταστήματα αρμοδιότητάς σας, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ/ΓΠ/οικ.104720/2010 προς πιστοποίηση των παραβάσεων και επιβολής των σχετικών προστίμων.

Την εκτέλεση της παρούσας θα εποπτεύσουμε προσωπικώς και για το λόγο αυτό κάθε τέλος του μηνός να μας υποβάλλετε έγγραφη αναφορά περί των ενεργειών σας. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου».