Εκτύπωση PDF

Η γελοιωδέστερη δικαιολογία και πως μπορούμε να αντιδράσουμε!

Ανοιχτή επιστολή Nosmoke.gr M.K.O.

22/11/2010

 

Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκε στον τύπο ότι η Κυβέρνηση - προφανώς κάτω από την πίεση των οικονομικών συμφερόντων που θίγονται από την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος - εξετάζει "βελτιώσεις και τροποποιήσεις" οι οποίες ουσιαστικά οδηγούν στην αυτοκατάργηση του ΣΩΣΤΟΥ νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Το γελοίο του θέματος έγκειται στην γελοιωδέστατη δικαιολογία που προβάλλεται:

Προκειμένου να μην  γελοιοποιείται το κράτος επειδή δε φρόντισε να επιβάλλει το Νόμο ... ας αλλάξουμε το νόμο !!!

Ακόμη και στη χειρότερη Μπανανία ο Φύλαρχος θα έριχνε στο καζάνι τον επιτελή που θα τολμούσε να ξεστομίσει τέτοια μπαρούφα!!!

Ήρθε λοιπόν ή ώρα να αντιδράσουμε εξηγώντας με πολιτισμένο τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση τα εξής:

1. Δεν είμαστε εναντίον των καπνιστών ή της συνήθειας του καπνίσματος. Αντιθέτως είμαστε υπέρμαχοι των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός, αρκεί αυτά να μην ασκούνται σε βάρος των άλλων και να μην βλάπτουν υπέρτερα αγαθά (όπως το δικαίωμα στον καθαρό αέρα).

2. Δεν είμαστε εναντίον των καταστηματαρχών. Αντίθετα υποστηρίζουμε ότι η αποσπασματική εφαρμογή των μέτρων δημιουργεί προνομιούχους  και μη προνομιούχους καταστηματάρχες. Μόνο με την καθολική εφαρμογή του νόμου μπορεί να υπάρξει ισονομία ώστε κανείς καταστηματάρχης να μην αισθάνεται "ριγμένος".

3. Είμαστε αντίθετοι στην άνιση μεταχείριση των πολιτών και στην επικρατούσα ανομία - είτε λόγω ανοχής είτε λόγω αδικαιολόγητης ολιγωρίας των εντεταλμένων οργάνων στην εφαρμογή του νόμου -

4. Είμαστε παντελώς αντίθετοι στη νοοτροπία του "τσαμπουκά" και του "έτσι γουστάρω" που δυστυχώς τείνει να επικρατήσει στη νεοελληνική κοινωνία με τα γνωστά αποτελέσματα.

Το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους πρέπει να απαγορεύεται καθολικά, όπως πρέπει να απαγορεύεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αλλά και οτιδήποτε άλλο αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και προσβολή και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, καλούμε όλους τους φίλους - καπνιστές και μη - να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας συμμετέχοντας στις δράσεις μας και προωθώντας το μήνυμά μας, προκειμένου όχι μόνο να μην αλλάξει ο νόμος, αλλά να εφαρμοστεί πλήρως προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας και να δώσουμε τέρμα σ' αυτή την κοροϊδία!

 


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Κώστα Καρβούνη για τη σύνταξη της επιστολής