Εκτύπωση PDF

Ντροπή στους Κακούς Καταστηματάρχες που Κάνουν Πλάτες στους Καπνιστές, Κλέβουν τους Νομοταγείς Συναδέλφους και Βλάπτουν την Υγεία των Πελατών τους

Γράφει ο Ιωάννης Μανομενίδης

15/11/2010

Το κάπνισμα σκοτώνει. Τελεία!

Μέχρι να σκοτώσει, το κάπνισμα, ταλαιπωρεί τους εξαρτημένους καπνιστές, τους πέριξ αυτών, σε σημείο που από την εξάρτηση τους παραλογίζονται και βάφουν το μαύρο άσπρο. Κι όλος ο αντίλογος "τύπου Βελόπουλου περί οικονομικής δυσπραγίας" είναι ΧΑΖΟ"επιχειρήματα", διότι κι όταν ο Νόμος υπήρχε για σεβασμό των μη καπνιστών με διαχωρισμό των χώρων και εξαερισμό, ο χώρος των μη καπνιστών ήταν στο βάθος και δίπλα στην τουαλέτα και οι καπνιστές "πρώτοι στο κύμα"!

Οι περισσότεροι μη καπνιστές έκοψαν τις εξόδους διότι δεν είχαν καμία απόλαυση από αυτό, κι αν η απάντηση των άρρωστα εξαρτημένων (διότι η πλειοψηφία σέβεται την υγεία του διπλανού τους) φανατικών καπνιστών είναι ότι θα μένουν στο σπίτι να καπνίζον, τότε δεν θα κάνουν κάτι διαφορετικό από ότι έκαναν οι μη κανπιστές που βλόπτονταν τόσο καιρό.

Όμως, εάν συνεχίσει το κακό παρελθόν που ανέντιμα οι κακοί καταστηματάρχες και όσοι κερδίζουν σε βάρος της υγείας μας υποστηρίζουν, τα ανήλικα παιδιά μας που πηγαίνουν ως παρέα και λιγότερο συνεδητοποιημένα σε θέματα υγείας ή ακόμη και μεγάλοι για να μην χαλάσουν την παρέα, θα κάθονται εξ ανάγκης, για αναψυχή στο πιο ευήλιο και προνομιακό μέρος και για την παρέα, που πάντα ήταν το μέρος των καπνιστών, κι αυτό είναι που πράγγματι συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Δεν είμαι κατά των καπνιστών, διότι έχω καλούς κανιστές φίλους, που όμως αναγνωρίζουν την αδυναμία τους, προσπαθούν να το κόψουν και σέβονται τους μη καπνιστές. Είμαι όμως κατά των κακών μαγαζατόρων και κακών επαγγελματιών που πρέπει να κλείσουν διότι είναι ντροπή για ένα κλάδο "υγειονομικού ενδιαφέροντος" να αδιαφορεί για την υγεία των πελατών τους! Διότι αυτοί οι κακοί είναι που "κάνουν πλάτες" στους καπνιστές (κατ' αρχήν επειδή οι ίδιοι καπνίζουν) και κλέβουν με παράνομο τρόπο την πελατεία των νομοταγών συναδέλφων τους. Κι η μόνη απάντηση σε αυτό είναι η απόλυτη και χωρίς παραθυράκια εφαρμογή του Νόμου! Και τρις-ΝΤΡΟΠΗ σε όσους για απλό συμφέρον, ακόμη και πολιτικοί για την ψήφο των εξαρτημένων ατόμων, εναντιώνονται στην εφαρμόγή του Νόμου.

Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!