Εκτύπωση PDF

Συμμορφώνονται με το νόμο για το κάπνισμα οι Κύπριοι

3/1/2010

 

Ικανοποιημένη από τη στάση των Κυπρίων έναντι της εφαρμογής του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, παρουσιάζεται η Αστυνομία, καθώς από τους 388 ελέγχους που διενήργησε το τελευταίο 24ωρο, έγιναν μόνο 49 καταγγελίες.

Σε δηλώσεις του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε πως "από πλευράς καπνιστών αλλά και ιδιοκτητών χώρων, όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, έχει επιδειχθεί υψηλό αίσθημα αλληλοσεβασμού, ευθύνης και συμμόρφωσης με τις πρόνοιες της νέας νομοθεσίας".

Σημείωσε, επίσης, ότι οι καταγγελίες δεν είναι αυτοσκοπός και ότι η αποτελεσματική εφαρμογή της νέας νομοθεσίας δεν είναι μόνο θέμα νόμου, αλλά θέμα σεβασμού.

Εντύπωση αλλά και ερωτηματικά προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι από τις 49 καταγγελίες, οι 47 έγιναν στην πόλη της Λεμεσού και οι δύο στη Λάρνακα, ενώ δεν υπήρξαν καταγγελίες σε άλλες πόλεις της Κύπρου. Ο κ. Κατσουνωτός είπε πως υπήρξαν κάποια περιστατικά και σε άλλες πόλεις, όπου έγιναν απλά συστάσεις και παρατηρήσεις.

Συγκεκριμένα, στην Πάφο διενεργήθηκαν 36 έλεγχοι, στη Λευκωσία 49, στη Λάρνακα 48, στην ελεύθερη περιοχή Αμμόχωστου 82, στην ελεύθερη περιοχή Μόρφου 83 και στη Λεμεσό 90.

Ο κ. Κατσουνωτός είπε, επίσης, ότι υπάρχουν κανονισμοί κατατεθειμένοι ενώπιον της Βουλής, όπου αναμένεται σύντομα να ψηφιστούν για να περιλαμβάνουν στη νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος τα κουρεία και τα κομμωτήρια.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας, συμπλήρωσε, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν, "ούτως ώστε να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός".

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου